czwartek, 26 stycznia 2012

smak Kresów...

Drodzy i Drogie,
Za nami kolejny warsztat kulinarny - tym razem pod przewodnictwem Uli Grzelązki uczyliśmy się przygotowywać słodkości charakterystyczne dla Kresów. Nasza prowadząca wybrała dla nas przepisy ze zbiorów swojej rodziny posiadającej wileńskie korzenie.
Ku zadowoleniu osób biorących udział w warsztatach, przepisy okazały się nieskomplikowane, nawet mało doświadczonym udawało się wykonać śleziki czy rogaliki drożdżowe. 
Już dzisiaj o godzinie 17 w Muzeum Miasta Zgierza wszystkich zainteresowanych rezultatami naszej pracy zapraszamy do wysłuchania wykładu i co najważniejsze - degustacji!
W lutym ostatnie spotkania warsztatowe-cały czas czekamy na propozycję kultury, którą chcecie poznać!
Bądźcie dziś z nami!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz